Testimonials

Advocatenkantoor van Wijk

 

Ik heb Petra en Frans alweer een aantal jaren geleden leren kennen, toen nog actief bij Stichting Ouders en Jeugdzorg en nu inmiddels bij Bijstand in Jeugdzorg.

Ze vormen de tussenliggende schakel met Jeugdzorg.

Ze bereiden ouders onder andere voor op de gesprekken die ze moeten voeren, zijn aanwezig tijdens de gesprekken en helpen ze met de regel- en wetgeving. Vaak noodzakelijk! Te vaak zie ik dat ouders zijn vastgelopen.

Juist in de beginfase van een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing is het van belang om door te pakken en niet te makkelijk te berusten in de situatie of juist in de weerstandsmodus te geraken. Het streven is om gedwongen hulpverlening op termijn te beëindigen. Samenwerking met Jeugdzorg is belangrijk, maar tegelijk vaak zo moeilijk.

De samenwerking met Petra en Frans is door mij altijd als zeer prettig ervaren. Ze zijn beide zeer toegankelijk en geven een vertrouwd gevoel, zijn onafhankelijk, hebben geen 9 tot 5 mentaliteit, zijn deskundig en geven ouders in een lastige situatie de juiste ondersteuning.

Ze zijn ook reëel in wat er wel of niet mogelijk is.

Ik raad zeker een ieder aan die zich bevindt in een situatie waarbij Jeugdzorg is betrokken of betrokken dreigt te raken om contact op te nemen!

Het evenwicht tussen een ouder en een Jeugdzorg is vaak zoek.

Zij kunnen er aan bijdragen om het evenwicht te herstellen en staan naast de ouder die doorgaans de wens heeft om zelf weer de regie te verkrijgen. Ik heb de positieve resultaten mogen ervaren.

Met vriendelijke groet,

Marianne

Advocatenkantoor van Wijk

Caroluslaan 5

5707 BL Helmond