Frans Vogels profielfoto

Frans Vogels

Sinds 2015 begeleid ik ouders die in conflict zijn gekomen met jeugdzorg.

Als ervaringsdeskundige weet ik als geen ander hoe deze emotionele rollercoaster voelt en het is dan erg prettig om iemand naast je te hebben staan die ruime (juridische) kennis en ervaring heeft op dit gebied.

Ik ben in 2015 begonnen als vrijwilliger bij stichting Ouders en Jeugdzorg en na 2 jaar als coördinator in dienst gekomen. Nu deze stichting niet langer meer bestaat, is er een groot gat ontstaan in dit specifieke gebied en heb ik besloten om zelfstandig verder te gaan.

Ervaringsdeskundigheid binnen jeugdzorg is erg belangrijk en ook onmisbaar, vandaar dat ik mij graag inzet om de samenwerking tussen ouders en (jeugd)zorginstanties te herstellen, zodat het kind weer centraal staat.

Ik ben iemand die zegt wat hij denkt, waardoor je altijd kan rekenen op eerlijkheid en duidelijkheid. Deze eigenschappen hebben mij gebracht waar ik nu sta: een hardwerkende ondernemer die het beste voor heeft met de cliënt. Ik denk in mogelijkheden en oplossingen!

Ik werk vanuit de presentiebenadering. Dat wil zeggen: vanuit de leefwereld van de cliënt kijken naar de mogelijkheden.

Sabrina van Haaren

Ik ben Sabrina, moeder van een puberzoon die al heel wat hindernissen heeft moeten overwinnen in haar leven.

Door verschillende ontwrichtende ervaringen uiteenlopend van psychische en verslavingsproblematiek tot huiselijk geweld en armoede, heb ik veel veerkracht ontwikkelt.

Ik weet vanuit mijn eigen ervaringen hoe de ene problematiek vaak leidt tot de andere waarbij ik wel eens de vergelijking maken met dominostenen als de eerste valt is het slechts kwestie van tijd voor de volgende ook omgaat. Machteloosheid, schaamte, eenzaamheid en verdriet ik weet hoe het voelt.

Mijn zoon heeft van 2009-2015 onder toezicht gestaan van Bureau Jeugdzorg en is in die periode 2x uithuisgeplaatst.

Sinds 2020 ben ik werkzaam geweest bij Stichting Ouders en Jeugdzorg als trajectbegeleider/ ervaringsdeskundige waarbij ik ouders heb ondersteund die zich niet gehoord, gezien of serieus genomen voelen binnen de jeugdhulpverlening. Ik zet me hierbij vooral in vanuit de rol bruggenbouwer, waarbij ik leefwereld en systeemwereld dichter bijeen probeer te brengen. Ik ouders en hulpverlening elkaar weer laat verstaan zodat er samenwerking kan ontstaan.

Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar van de HBO opleiding Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn aan de Fontys. Ervaringsdeskundigheid (vooral ook vanuit ouderperspectief) beter borgen in het werkveld van jeugdzorg is één van de velen doelen die ik nog hoop te bereiken.

Werken als ervaringsdeskundige is hoe ik momenteel een waardevol en zinvol leven leidt. Ik probeer altijd oordeelloos te luisteren en te zoeken naar de eigen kracht van de ouder en/ of het netwerk. Ik werk op een gelijkwaardige en wederkerige manier en mijn motto is “waar samen regie gevoerd wordt, stopt de strijd”

Petra Peperkamp

Aangenaam kennis te maken, ik ben Petra Peperkamp, moeder van een zoon van 22 en 2 stiefdochtertjes van 8 en 9 jaar.

In 2014 als vrijwilliger gestart bij Stichting Ouders en Jeugdzorg, daarna doorgestroomd naar senior Trajectbegeleider en vervolgens Coördinator van steunpunt Tilburg en Breda.

In 2021 ben ik even een andere kant van hulpverlening gaan ontdekken, namelijk Persoonlijk Begeleider in de GGZ, maar dit bracht mij toch niet dezelfde passie en voldoening als tijdens mijn werkzaamheden binnen de Jeugdzorg.
Als ervaringsdeskundige weet ik ook hoe het is als Jeugdzorg betrokken is in je gezinsleven en wat je daarbij voelt.
 
Met Bijstand in Jeugdzorg kan ik weer dàt doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen: ouders en kinderen begeleiden in hun traject binnen de Jeugdzorg.